این پوستر موزیکال با لمس دست صدای طبل تولید میکند
شاید چاپ، پتانسیل رو به انقراضی به نظر بیاید اما Novalia در تلاش است با تبدیل اشیا ایستا به رابطهای قابل استفاده، شکل کاغذ را حفظ کند. نوالیا تیمی متشکل از ۷ دانشمند، برنامهنویس و طراح انگلیسی است که همه علاقمند به تبدیل کاغذ به یک پلتفرم تعاملی هستند.
اولین کار آنها در این زمینه پوستر طبلشان بود. این پوستر قادر است هفت صدای مختلف را ایجاد کند. اعضای تیم مدعی هستند شما میتوانید با این پوستر آهنگهای مورد علاقهتان را بنوازید و کوبههای دلخواهتان را هم به آن بیافزایید. با استفاده از فناوری لمس چاپ، میتوانید به سادگی و بدون نیاز به چوبهای مخصوص نواختن، طبل بنوازید.
این پوستر با حسگرهای لمسی که با جوهر هادی جریان الکتریسیته چاپ شدهاند و یک صفحه مدار که به آن متصل است کار میکند. این پوستر تشخیص میدهد کدام شکل گرافیکی و چه موقع لمس میشود؛ درست مثل کاری که صفحه نمایش لمسی یک دستگاه هوشمند هنگام لمس انگشتانتان انجام میدهد.
دو نسخه از این پوستر طراحی شده است؛ یکی از طریق بلوتوث به آیفون یا آیپد شما متصل شده و صدای طبل را به صورت بیسیم مینوازد و یک نسخه مستقل که سطح پوستر را به یک سطح گویا تبدیل میکند.
شرکت تولیدکننده میگوید از آنجا که این پوستر عمدتا از کاغذ، کارت و جوهر ساخته شده است بازیافت آن نیز ساده است، به خصوص اگر قطعات الکتریکی از پوستر جدا شود.
در دنیایی که به کاغذ و مانیتور به عنوان دو چیز ناسازگار و نامربوط نگاه میشود، نوالیا در صدد است به افراد نشان دهد که میتوان ارتباطی بین این دو ایجاد کرد.
تیم در حال حاضر مشغول برگزاری کمپینی در کیکاستارتر است. اگر این کمپین به موفقیت برسد میتوانند از روش ساخت با دست به روشی مقرون به صرفتر برسند.
شبیه سازی ۱ ثانیه از عملکرد ۱ درصد مغز انسان، نیازمند ۴۰ دقیقه وقت و ۸۳ هزار پردازنده
گروهی از دانشمندان ژاپنی و آلمانی یکی از بزرگ ترین شبیه سازی های فعالیت عصبی مغز انسان را انجام داده اند و اعداد به دست آمده٬ همزمان هم شگفت انگیز و هم تحقیر آمیز هستند.
برای شبیه سازی یک ثانیه بیولوژیک از فعالیت ۱.۷۳ میلیارد عصب که توسط ۱۰.۴ تریلیون سیناپس به یکدیگر متصل شده اند (فقط ۱ درصد از کل شبکه عصبی مغز انسان)٬ چنین سخت افزاری مورد نیاز است:
۸۲.۹۴۴ هزار پردازنده از ابر کامپیوتر K و ۱ پتابایت حافظه (به ازای هر سیناپس ۲۴ بایت حافظه).
شبیه سازی یا رایانش این ۱ ثانیه بیولوژیک در دنیای واقعی ۴۰ دقیقه از وقت یکی از قوی ترین کامپیوترهای روی زمین را گرفته. حال اگر مقیاس های زمانی با اندازه شبکه رابطه ای خطی داشته باشند (که یک اگر بزرگ است) تقریبا ۲ روز و نیم زمان لازم خواهد بود تا ۱ ثانیه از فعالیت کل مغز پردازش و شبیه سازی شود.
(کامپیوتر K واقعا بزرگ است!)
با این حال٬ محققین از کاری که موفق به انجامش شده اند٬ هیجان زده اند. مدیر پروژه آقای مارکوس دایزمن در متن منتشره برای مطبوعات چنین نوشته:
«اگر کامپیوترهایی در مقیاس پتافلاپس٬ مانند ٬K امروزه قادر به نمایش فعالیت ۱ درصد از مغز بشر هستند٬ آنگاه می توان گفت شبیه سازی فعالیت کل مغز در سطح هر عصب منفرد و سیناپس های آن٬ با کامپیوترهایی که امیدواریم در دهه آینده آماده شوند٬ می توان انجام شود.»
سیستمی که قادر به پردازش ۱ اگزا فلاپس باشد٬ ۱.۰۰۰ برابر قوی تر از کامپیوتری است که امروزه در مرز ۱ پتافلاپس عملیات های خود را انجام می دهد. با توجه به اینکه در حال حاضر قوی ترین ابر کامپیوتر دنیا توانی معادل ۱۰.۵۱ پتافلاپس دارد٬ رسیدن به مرز اگزا فلاپس در دهه آینده به نظر ممکن می رسد.
جالب اینجا است که این آزمایش بزرگ در اصل یک تست برای نرم افزار اوپن سورس NEST بوده که شبیه ساز مورد استفاده در این برنامه پژوهشی به شمار می رود. محققین برای کار روی بیماری های خاص و پروژه هایی مثل پروژه مغز انسان در اروپا و مشابه های آن٬ نیازمند دقیق سازی NEST هستند.
دریافتن شگفتی های مغز انسان موضوع پژوهش هایی توسط شرکت های بزرگ نظیر IBM نیز بوده و بشر دارد برای شناخت و درک بهتر مغز خود٬ حتی چیپ هایی برای تقلید از آن درست می کند. شما چقدر به توانایی های مغز انسان اندیشیده اید؟
به دوستانت نزدیک باش، اما به دشمنانت نزدیکتر!
این پند حکیمانهای است که بیشتر اوقات درست از آب درمیآید، به عبارتی اگر شناخت درستی از وجوه و سیستم تفکر دشمنان خود داشته باشید، آنها هیچگاه نمیتوانند بر شما مسلط شوند!
این گفته ظاهرا در مورد یکی از دشمنان انسان یعنی کوسههای هراسبرانگیز هم صادق است و شاید اگر ما زودتر کوسهها را موشکافانه بررسی میکردیم، زودتر متوجه یکی از نقاط ضعف آنها میشدیم.
تا سپتامبر سال پیش، یعنی زمانی که نتایج یک تحقیق جالب در مورد کوسهها منتشر شوند، ما نمیدانستیم که کوسهها دید رنگی ندارند و عمدتا سیاه و سفید میبینند.
در این تحقیق، پژوهشگران در استرالیا، شبکیه چشم ۱۷ نوع کوسه مختلف را در با شیوهای به نام اسپکتروفتومتری مورد بررسی قرار دادند و متوجه شدند که در ۱۰ نوع از آنها هیچ سلول مخروطی در شبکیه وجود ندارد. سلولهای مخروطی مسئول احساس رنگها هستند. در سایر کوسهها هم در میان انبوه سلولهای استوانهای، فقط نوع خاصی از سلول مخروطی وجود داشت که میتوانست رنگ سبز را تشخیص بدهد.
در موجودات خشکیزنی دید رنگی برای بقا خیلی مهم است اما در موجودات دریازی این طور نیست و سیستم بینایی این موجودات بیشتر برای افتراق کنتراستها تکامل یافته است.
کاربرد این مسئله مشخص بود: لباسهای شنایی طراحی شود که طرح و الگو و رنگ خاصی داشته باشند تا کوسهها نتوانند آنها را به راحتی ببینند.
هامیش جولی و کریک اندرسون، به تازگی یکی از این لباسهای شنای مخصوصی را طراحی کردهاند.
به این ترتیب حتی اگر کوسه از حواس دیگرش مثل رهگیری خون استفاده کند و به یک انسان نزدیک شود، این احتمال وجود دارد که به سادگی قادر به تشخیص او نباشد و شناگر از حمله کوسه جان به سالم به دربرد. حتی به صورت مشابه میشود طرحهای در زیر بدنه قایقها نصب کرد، تا آنها مورد حمله کوسهها قرار نگیرند.
البته من در جایی ندیدم که کارآزمایی عملی برای این لباسهای شنا صورت گرفته باشد!
متوقف کردن نور و هموار شدن مسیر اینترنت کوانتومی

سیلند؛ کوچکترین امیرنشین دنیا!
شاید کشورهای ریز و درشت زیادی را در نقشه جغرافیایی یا اخبار و اینترنت دیده باشید ولی این کشور با بقیه کشورهایی که تا حالا دیدهاید متفاوت است!
درست است، این سکوی کوچک خودش یک کشور است ، یا حداقل ساکنینان اینطور میگویند! احتمالا کنجکاو شدهاید تا در مورد سیلند بیشتر بدانید .
سیلند یکی از سکوهای نظامی بریتانیاست که مربوط به جنگ دوم جهانی میشود، از این سکو به عنوان پدافند هوایی، برای دیدبانی و جلوگیری از ورود نیروی هوایی آلمان به خاک انگلیس استفاده میشد.
این سکوها بعد از جنگ دوم جهانی متروکه و یا بیشتر نابود شدند، اما در جنوب شرقی خاک انگلیس یکی از این سکوها هنوز پا برجاست.
حدود چهل سال پیش بود که سرگردی بازنشسته به نام «پدی روی بیتس» این سکو را تصرف کرد و با خانوادهاش در آن مستقر شد.
او این سکوی ۵۵۰ متری را «شاهزادهنشین سیلند» نامید، اعلام استقلال کرد و با عنوان «پرنس روی» به حکومت بر کوچکترین کشور «مستقل» جهان پرداخت، با اینکه چند باریی با زور دولت قصد خارج کردن آنها را از آنجا داشتة اما آنها مقاومت کردند!
این کشور پاسپورت، تمبر، واحد پولی، تیم ورزشی، پرچم و حتی سرود ملی و روز استقلال هم دارد!
تنها راه ارتباطی سیلند از طریق قایق یا هلیکوپتر است.
بزرگترین مزیت سیلند این است که چون تحت حوزه حقوقی هیچ کشوری نیست، به راحتی میتوان در آنجا به انجام همه نوع کار خلاف قانون پرداخت!
اما بشنوید از کودتا در این کشور!
در سال ۱۹۷۸ میلادی، هنگامی که بیتس در سیلند حضور نداشت، نخست وزیر سیلند، پروفسور الکساندر جی اشنباخ و تعدادی از اهالی آلمان به زور کنترل سیلند را بدست گرفتند و پسر بیتس، مایکل را اسیر کردند. بیتس پس از آن با استفاده از کمک ارتشی داوطلب و با استفاده از حملهٔ بالگرد توانست دوباره کنترل سیلند را بدست گیرد. او سپس مهاجمان به عنوان اسیر جنگی نگه داشت. بیشتر اسیران بعد از اتمام ماجرا به کشورشان فرستاده شدند. ولی اشنباخ، وکیل آلمانی که گذرنامه سیلند را داشت به خیانت علیه سیلند متهم و مجبور به پرداخت ۳۵۰۰۰ دلار آمریکا شد. دولتهای هلند و آلمان به دولت انگلستان برای آزاد کردن او شکایت کردند ولی دولت بریتانیای کبیر با توجه به تصمیم دادگاه در سال ۱۹۶۸ میلادی، از پذیرفتن هرگونه مسئولیتی خودداری کرد. سپس دولت آلمان سفیر خود در انگلستان را به سیلند فرستاد تا دربارهٔ آزادی اشنباخ مذاکره کند.
بعد از چند هفته مذاکره بیتس از مواضع خود کوتاه آمد و متعاقباً اعلام کرد که بازدید دیپلمات آلمانی دلیلی برای به رسمیت شناخته شدن سیلند توسط دولت آلمان شد.
این کشور هم اکنون در اختیار پسر پدی روی بیتس یعنی مایکل ۵۸ ساله است که چند سالی است او قصد فروش سیلند به سرش زده و حاضر است آنجا را به مبلغ ۷۵ میلیون دلار بفروشد ! دو سکوی ۵۵۰ متری به هم پیوسته بدون هیچ زمین وآب و خاکی!