بخش خدمات عمومی ژاپن هنگامی که پای خدمات به مشتریان به میان می آید، برای دقت بالا و جزئیات فراوانش زبانزد خاص و عام است. و البته این کشور چنان امن است که چندان غیرمعمول نیست شما کیف تان را گم کرده و پس از چند روز آن را دست نخورده پس بگیرید.
گشت و گذار مریخ نورد کنجکاوی در سیاره سرخ بدون نیاز به راننده زمینی
پس از گذشت یک سال، مریخ نورد کنجکاوی تا کنون بخش های زیادی از خاک مریخ را در نوردیده و پشت سر گذارده است. اما تا کنون همیشه برای حرکت، نیازمند کنترل زمینی و توسط راننده انسانی بوده است. ولی حالا داستان عوض شده است.
راز جام ۱۶۰۰ ساله رومی: فناوری نانو در دوران کهن
در موزه انگلیس، یک جام با قدمت ۱۶۰۰ ساله قرار دارد، این جام را رومیها ساخته بودند. نکته شگفتانگیز این جام این است که تحت نور طبیعی، جام سبزرنگ است، اما وقتی از پشت به آن نور تابیده شود، جام قرمزرنگ دیده میشود.
از سالهای دهه ۱۹۵۰، زمانی که موزه این جام را به دست آورد و از آن خود کرد، این موضوع ذهن دانشمندان را به خود مشغول کرده بود که رومیها چطور این جام را ساختهاند و در ساخت آن از چه فناوریای استفاده شده است.
راز این جام تا سال ۱۹۹۰، کشف نشد، در این زمان دانشمندان قطعات شکسته جام را زیر میکروسکوپ بررسی کردند و متوجه شدند که رومیها از فناوری نانو استفاده کردهاند!
رومیها ذرات نقره و طلا با اندازه ۵۰ نانومتر، یعنی کمتر از یک هزارم اندازه یک دانه نمک، داخل جام قرار داده بودند.
محققان گمان میکنند این جام در زمان استفاده، بر حسب اینکه داخلش را از چه چیز پر میکردند، تغییر رنگ میداد. از آنجا که موزه اجازه آزمایش عملی نمیداد، محققان، نمونهای از جام را بازسازی کردند متوجه شدند، پر کردن آن از آب، روغن یا محلول شکر یا نمک، رنگهای متفاوتی ایجاد میکرد.
استاندارد جدید اینتل برای انتقال داده میان سرورها با سرعت 1.6 ترابیت بر ثانیه
شاید ارتباطات نوری در محاسبات کامپیوتری فناوری هایی پیشرومحسوب شوند، اما جالب است بدانید که آنها در اتاق های سرور پیر و قدیمی به حساب می آیند و تکنولوژی اتصال فیبر فعلی از دهه ۱۹۸۰ آغاز شده است.
در سال ۲۰۱۵ با یک بار شارژ تلفن هوشمندتان چندین هفته با آن کار خواهید کرد
به تازگی یک نوع فناوری جدید برای حافظههای رم معرفی شده است که برای ذخیره داده از شیوه کاملا متفاوت استفاده میکند. چرا باید این نوآوری برای شما مهم باشد؟ ساده است: فناوری جدید Crossbar باعث میشود تلفن هوشمندتان در سال ۲۰۱۵ یک ترابایت حافظه داشته باشد و بهویژه اگر با سایر نوآوریهای مربوط به تلفنهای هوشمند ترکیب شود، با تنها یک بار شارژ مدت زمان بسیار بیشتری برایتان کار خواهد کرد.
استارتاپ تراشه Crossbar نامش را پس از طراحی فناوری رم غیرهادی از این محصول گرفته است. این رم از میلههای ضخیم رسانا که روی هم قرار گرفته و در یک الگوی ضربدری پیچیده روی قطعه کوچکی از سیلیکون جای گرفتهاند، ساخته شده است. شیوه حقیقی عملکرد این حافظه با فناوری حافظهای که هماکنون در حال استفاده روی تلفن هوشمند شماست خیلی متفاوت است و با وجود اینکه فناوری فلش اوج چندین دهه تحقیقات و توسعه است، به سادگی در مقابل سیستم Crossbar شکست خورده است.
فناوری RRAM آن یک ترابایت حافظه غیر فرار (دادهها حتی با ایجاد مشکل برای باتری حفظ خواهند شد) را روی یک تراشه نیمهرسانا که اندازه آن تقریبا نصف اندازه تراشهها در حافظه فلش هستند ذخیره میکند، بدین معنا که اندازه این تراشهها با ابعاد تراشههای موجود در تلفنهای هوشمند فعلی سازگار است. به علاوع RRAM میتواند با سرعتی ۲۰ برابر بیشتر از حافظه فلش اطلاعات ذخیرهشده را بخواند و گفته میشود عمر این تراشه از رقیبش که با مرور زمان و با استفاده مداوم از مداراتش کند میشود، ۱۰ برابر بیشتر است. به علاوه میگویند این تراشه برای انجام عملیات خواندن و نوشتن داده ۲۰ برابر کمتر باتری مصرف میکند.
این رویاپردازی و یا تحقیقات پیش از ابداع محصولی که تا تولیدش سالها راه باشد نیست: Crossbar میگوید میتواند با استفاده از نسل تراشهها با ساختار تعدیل نشده فعلی، دستگاههای کارآمد بسازد. ابداعات اخیر در طراحی صفحه نمایش، پردازنده موبایل و طراحی بیسیم، فناوری باتری و حتی فناوری سلولهای خورشیدی شفاف میتوانند به سادگی با سیستم RRAM تلفیق شوند و موجب ساخت تلفنهای هوشمندی با قابلیت مصرف باتری کمتر شوند. در حالی که مدت زمان نگهداری باتری میانگین در تلفنهای هوشمند تنها یک روز پیش از نیاز به شارژ مجدد است، شواهد امر حاکی از آن است که در چند سال آینده فناوری پیشرفت خواهد کرد و تنها با یکبار شارژ باتری، تلفنهای هوشمند روزها کار خواهند کرد.
به نظر شما فناوری Crossbar میتواند در ۲۰۱۵ بزرگترین ایراد تلفنهای هوشمند فعلی را برطرف کند یا فعلا همه این داستانها را یک رویا تصور میکنید؟