دانستنی های جالب علمی , تکنولوژی روز
با سایت دانستنی ها لذت داشتن اطلاعات روز دنیا و تکنولوژِی را تجربه کنید

نوع جدیدی از حافظه ساخته شد: حافظه مقاومتی٬ ۲۰ برابر سریعتر از ناند فلش

 

در حوزه توسعه و ساخت حافظه ها٬ هرگز کمبود آزمایش و تجربیات جدید حس نشده. اما شرکتی به نام Crossbarتوانسته به دستاوردی جدید برسد که نام آن را حافظه مقاومتی (resistive RAM) گذاشته. محصولی که می تواند ناند فلش را  به سادگی پشت سر بگذارد.

 
با اندازه ای نصف رم های ناند٬ حافظه مقاومتی می تواند ۲۰ برابر سریع تر عمل کند -یعنی ۱۴۰ مگابایت در ثانیه- و در نتیجه یک دستاورد پولساز به شمار می رود. در عین حال ۲۰ برابر کم مصرف تر نیز هست و با عمری ۱۰ برابر بیشتر از ناند فلش٬ داده ها را با سرعت ۱۷ مگابایت بر ثانیه می خواند.
 
مهم تر اینکه ساختار سه بعدی آن تراکم داده فوق العاده ای را به ارمغان می آورد: چیپی با مساحت ۲۰۰ میلی متر مربع قادر به ذخیره سازی ۱ ترابایت داده است. (بگذریم٬ این اصلا رقابت منصفانه ای نیست!)
 
این نوع جدید از رم که به زودی آماده استفاده در دستگاه ها می شود٬ از ساختاری سه لایه بهره می برد که می تواند در سه بعد نیز فشرده شود٬ اما در عین حال٬‌ تولید آن در کارخانه های امروزی امکان پذیر است. و حتی فراتر٬ نیازی به تغییر زیرساخت های تولیدی نیز ندارد.
 
قرار است این رم جدید ابتدا در چیپ های مجتمع توکار (embedded SoC) استفاده شود. با توجه به اینکه شرکت Crossbar پتنت های انحصاری این محصول را در دست دارد٬ باید به انتظار تعیین قیمت نشست. اما بعید است چیزی به هزینه های مصرف کننده اضافه شود.



ارسال توسط شایان

خانه ای که تمام انرژی مورد نیاز خود را تولید می کند

ایالت یوتا در آمریکا، یکی از کویری ترین سرزمین های موجود در این کشور است. چند روز پیش در این منطقه، کلید های خانه ای روشن شد، که سازندگان آن ادعا می کنند، قرار است آینده ساختمان سازی را تحت تاثیر خود قرار دهد. خانه ای هوشمند که می تواند بیش از مصرفش، انرژی تولید نماید.

این خانه هوشمند «Zero Home» نام دارد، و بر روی سقف های آن پنل های خورشیدی کار گذاشته شده تا از آفتاب سوزان ایالات یوتا، نهایت استفاده برده شود. این خانه مجهز به سیستم تحلیل دما و انرژی است تا از این طریق با توجه به میزان مصرف، به صورت خودکار میزان انرژی تولیدی لازم توسط پنل های خورشیدی را برنامه ریزی نماید. Zero Home حتی در پارکینگ خود نیز جایگاهی ویژه را برای شارژ ماشین های الکترونیکی، دارا است.

قیمت این خانه ۴۰۰ هزار دلار است که شاید کمی گران باشد، اما در واقع نسبت به خانه غیر هوشمند آن طرف خیابان در همان محله، اختلاف چندانی ندارد.

مدیرعامل شرکت سازنده Zero Home، معتقد است که از این به بعد کلیه خانه ها باید با این روش ساخته شوند تا تا این طریق در مصرف تکنولوژی صرف جویی شود و هزینه های مصرفی کاهش یابد. آقای پدرسون معتقد است که برای گسترش این طرح، شرکتش نمی تواند تنها سازنده باشد و دقیقا به همین علت است که Zero Home به عنوان نمونه ای از این طرح در اختیار دیگران قرار می گیرد تا از آن ایده پردازی کنند.

آمریکا مدت هاست که بر روی روش هایی برای بهینه سازی مصرف انرژی تمرکز کرده است و حتی در همین راستا کلیه چراغ های شهری لس آنجس را به لامپ های LED تبدیل کرده است.

شما چه راه هایی را برای تولید انرژی و یا بهبود الگوی مصرفی آن در زندگی روزمره، پیشنهاد می دهید؟




ارسال توسط شایان