از سمت مدیرعاملی مایکروسافت کنارهگیری میکند
شرکت مایکروسافت دقایقی پیش اعلام کرد که استیو بالمر، مدیرعامل این مجموعه قصد دارد تا خود را بازنشسته کند و سکان مدیریت این کمپانی بزرگ را به دست شخص تازهای بسپارد. بالمر قرار است طی یک برنامه ۱۲ ماهه از این سمت کنارهگیری کند و در این مدت، هیئت مدیره مایکروسافت مشغول پیدا کردن مدیر جدیدی به جای بالمر خواهد بود.
استیو بالمر یکی از با سابقهترین مدیران مایکروسافت است که بیش از ۳۳ سال است در این شرکت مشغول فعالیت است.
بالمر دلیل بازنشست شدن خود را استراتژیهای جدید این شرکت و مجموعه سازمانی مایکروسافت اعلام کرده است و گفتته است که الآن زمان مناسبی برای جایگزین شدن مدیر جدیدی به جای اوست.
مدتی پس از اعلام خبر بازنشست شدن بالمر، سهام مایکروسافت رشد تصاعدی داشت و این قضیه نشان میدهد که رفتن او میتواند امید موفقیتهای دوباره این شرکت را در حوزههای مختلف کاری برای مایکرسافت به همراه داشته باشد.
فیس بوک! شبکه اجتماعی یا ابزار جاسوسی؟
اکثر شما کم و بیش با فیس بوک آشنایی دارید. سایتی به بنیان گذاری مارک زاکربرگ که در سال 2004 تاسیس شد و هدف آن به اشتراک گذاشتن تصاویر، فیلم و اطلاعات بین دوستان بود. این شبکه در حال حاضر بیش از یک میلیارد عضو دارد که بیش از 70 درصد آن در خارج از ایالات متحده هستند. موسس این شرکت در سال 2010 استعفا داد تا جوانترین بازنشسته میلیاردر دنیا در سن 26 سالگی شود. در سالهای اخیر بسیاری از کاربران ایرانی در این وب سایت ثبت نام نمودهاند و به گمان خود که اطلاعات شخصی سازی میشود و قابلیت مخفی شدن از دید عموم را دارند، اقدام به انتشار اطلاعات و تصاویر شخصی خود نمایند. اما با افشاگریهای جدید و تکان دهنده ادوارد استون و کاترین لوسه و همچنین تایید مارک زاکربرگ مبنی بر در اختیار قرار دادن تمامی اطلاعات فیس بوکی (شامل آدرس و پسورد) افراد به سازمانهای جاسوس مانند NSA، این سوال پیش میآید که آیا فعالیت در این سایت امن است یا نا امن؟
آمار جدید در ابتدای سال 2013 نشان میدهد که تعداد کاربران ایرانی فیس بوک حدود 13 تا 18 میلیون نفر بوده که از این تعداد 2 میلیون نفر به طور حرفهای و فعال در این سایت عضو هستند. این اعداد عمق فاجعه را نشان میدهد. حدود 18 میلیون ایرانی که تمامی اطلاعات شخصی آنها در اختیار سازمانهای جاسوسی دنیاست! شاید از خودتان این سوال را بپرسید که اطلاعات من به چه کار سازمان جاسوسی میآید؟ من که فرد مهمی نیستم! من فقط یک کارمند ساده هستم! طبق آمار20 درصد افرادی که در فیس بوک عضویت دارند، از پسورد مشابهی برای حسابهای خود استفاده میکنند. این حسابها ممکن است ایمیل یا اکانت توئیتر شما باشد، در نقطه بحرانیتر ممکن است رمز VPN یا سرور شرکت شما باشد. یعنی یک سازمان جاسوسی به راحتی به سیستم شرکت شما نفوذ میکند بدون آنکه متوجه شوید. کاترین لوسه که در ابتدای ورود به این شرکت، کارمند بخش مشتریان بوده است، میگوید: من از آن زمان که در قسمت خدماتی کار میکردم به یک ابر پسورد (Master Password) دسترسی داشتم که با آن به تمامی اطلاعات کاربران دسترسی پیدا میکردم. سوال اینجاست که این ابر پسورد وقتی میتواند به یک کارمند بخش خدماتی داده شود، چرا به سازمانهای جاسوسی فروخته نشود؟ به نظر میرسد با افشاگریهای اخیر، فیس بوک با چالش بزرگی جهت جلب اطمینان کاربران خود مواجه شود. به نظر شما فیس بوک در ایران تا چه حد امن است و فعالیت در این شبکه تا چه حد عاقلانه است؟ آیا شما هم مثل بسیاری از افراد این موضوع را به تمسخر میگیرید و خیلی ساده از کنار آن میگذرید؟ قضاوت با شماست، اما احساس خطر در قبال حریم خصوصی خود یک موضوع جدی است، حتما در این مورد تامل بیشتری کنید.