دانستنی های جالب علمی , تکنولوژی روز
با سایت دانستنی ها لذت داشتن اطلاعات روز دنیا و تکنولوژِی را تجربه کنید

در سال ۲۰۱۵ با یک بار شارژ تلفن‌ هوشمندتان چندین هفته با آن کار خواهید کرد

به تازگی یک نوع فناوری جدید برای حافظه‌های رم معرفی شده است که برای ذخیره داده از شیوه کاملا متفاوت استفاده می‌کند. چرا باید این نوآوری برای شما مهم باشد؟ ساده است: فناوری جدید Crossbar باعث می‌شود تلفن هوشمندتان در سال ۲۰۱۵ یک ترابایت حافظه داشته باشد و به‌ویژه اگر با سایر نوآوری‌‌های مربوط به تلفن‌های هوشمند ترکیب شود، با تنها یک بار شارژ مدت زمان بسیار بیشتری برایتان کار خواهد کرد.

استارتاپ تراشه Crossbar نامش را پس از طراحی فناوری رم غیرهادی از این محصول گرفته است. این رم از میله‌های ضخیم رسانا که روی هم قرار گرفته و در یک الگوی ضربدری پیچیده روی قطعه کوچکی از سیلیکون جای گرفته‌اند، ساخته شده است. شیوه حقیقی عملکرد این حافظه با فناوری حافظه‌ای که هم‌اکنون در حال استفاده روی تلفن هوشمند شماست خیلی متفاوت است و با وجود اینکه فناوری فلش اوج چندین دهه تحقیقات و توسعه است، به سادگی در مقابل سیستم Crossbar شکست خورده است. 

فناوری RRAM آن یک ترابایت حافظه غیر فرار (داده‌ها حتی با ایجاد مشکل برای باتری حفظ خواهند شد) را روی یک تراشه نیمه‌رسانا که اندازه آن تقریبا نصف اندازه تراشه‌ها در حافظه فلش هستند ذخیره می‌کند، بدین معنا که اندازه این تراشه‌ها با ابعاد تراشه‌های موجود در تلفن‌های هوشمند فعلی سازگار است. به علاوع RRAM می‌تواند با سرعتی ۲۰ برابر بیش‌تر از حافظه فلش اطلاعات ذخیره‌شده را بخواند و گفته می‌شود عمر این تراشه از رقیبش که با مرور زمان و با استفاده مداوم از مداراتش کند می‌شود، ۱۰ برابر بیشتر است. به علاوه می‌گویند این تراشه برای انجام عملیات خواندن و نوشتن داده ۲۰ برابر کمتر باتری مصرف می‌کند.

این رویاپردازی و یا تحقیقات پیش از ابداع محصولی که تا تولیدش سال‌ها راه باشد نیست: Crossbar می‌گوید می‌تواند با استفاده از نسل تراشه‌ها با ساختار تعدیل نشده فعلی، دستگاه‌های کارآمد بسازد. ابداعات اخیر در طراحی صفحه نمایش، پردازنده موبایل و طراحی بی‌سیم، فناوری باتری و حتی فناوری سلول‌های خورشیدی شفاف می‌توانند به سادگی با سیستم RRAM تلفیق شوند و موجب ساخت تلفن‌های هوشمندی با قابلیت مصرف باتری کمتر شوند. در حالی که مدت زمان نگهداری باتری میانگین در تلفن‌های هوشمند تنها یک روز پیش از نیاز به شارژ مجدد است، شواهد امر حاکی از آن است که در چند سال آینده فناوری پیشرفت خواهد کرد و تنها با یک‌بار شارژ باتری، تلفن‌‌های هوشمند روزها کار خواهند کرد.

به نظر شما فناوری Crossbar می‌تواند در ۲۰۱۵ بزرگترین ایراد تلفن‌های هوشمند فعلی را برطرف کند یا فعلا همه این داستان‌ها را یک رویا تصور می‌کنید؟




ارسال توسط شایان

فیس بوک! شبکه اجتماعی یا ابزار جاسوسی؟

 اکثر شما کم و بیش با  فیس بوک آشنایی  دارید. سایتی به  بنیان گذاری  مارک زاکربرگ  که در سال 2004 تاسیس شد و هدف آن به اشتراک گذاشتن تصاویر، فیلم و اطلاعات بین دوستان بود. این شبکه در حال حاضر بیش از یک میلیارد عضو دارد که بیش از 70 درصد آن در خارج از ایالات متحده هستند. موسس این شرکت در سال 2010 استعفا داد تا جوان‌ترین بازنشسته میلیاردر دنیا در سن 26 سالگی شود. در سال‌های اخیر بسیاری از کاربران ایرانی در این وب سایت ثبت نام نموده‌اند و به گمان خود که اطلاعات شخصی سازی می‌شود و قابلیت مخفی شدن از دید عموم را دارند، اقدام به انتشار اطلاعات و تصاویر شخصی خود نمایند. اما با افشاگری‌های جدید و تکان دهنده ادوارد استون و کاترین لوسه و همچنین تایید مارک زاکربرگ مبنی بر در اختیار قرار دادن تمامی اطلاعات فیس بوکی (شامل آدرس و پسورد) افراد به سازمان‌های جاسوس مانند NSA، این سوال پیش می‌آید که آیا فعالیت در این سایت امن است یا نا امن؟

آمار جدید در ابتدای سال 2013 نشان می‌دهد که تعداد کاربران ایرانی فیس بوک حدود 13 تا 18 میلیون نفر بوده که از این تعداد 2 میلیون نفر به طور حرفه‌ای و فعال در این سایت عضو هستند. این اعداد عمق فاجعه را نشان می‌دهد. حدود 18 میلیون ایرانی که تمامی اطلاعات شخصی آن‌ها در اختیار سازمان‌های جاسوسی دنیاست! شاید از خودتان این سوال را بپرسید که اطلاعات من به چه کار سازمان جاسوسی می‌آید؟ من که فرد مهمی نیستم! من فقط یک کارمند ساده هستم!  طبق آمار20 درصد افرادی که در فیس بوک عضویت دارند، از پسورد مشابهی برای حساب‌های خود استفاده می‌کنند. این حساب‌ها ممکن است ایمیل یا اکانت توئیتر شما باشد، در نقطه بحرانی‌تر ممکن است رمز VPN یا سرور شرکت شما باشد. یعنی یک سازمان جاسوسی به راحتی به سیستم شرکت شما نفوذ می‌کند بدون آنکه متوجه شوید. کاترین لوسه که  در ابتدای ورود به این شرکت، کارمند بخش مشتریان بوده است، می‌گوید: من از آن زمان که در قسمت خدماتی کار می‌کردم به یک ابر پسورد (Master Password) دسترسی داشتم که با آن به تمامی اطلاعات کاربران دسترسی پیدا می‌کردم. سوال اینجاست که این ابر پسورد وقتی می‌تواند به یک کارمند بخش خدماتی داده شود، چرا به سازمان‌های جاسوسی فروخته نشود؟ به نظر می‌رسد با افشاگری‌های اخیر،  فیس بوک با چالش بزرگی جهت جلب اطمینان کاربران خود مواجه شود. به نظر شما فیس بوک در ایران تا چه حد امن است و فعالیت در این شبکه تا چه حد عاقلانه است؟ آیا شما هم مثل بسیاری از افراد این موضوع را به تمسخر می‌گیرید و خیلی ساده از کنار آن می‌گذرید؟ قضاوت با شماست، اما احساس خطر در قبال حریم خصوصی خود یک موضوع جدی است، حتما در این مورد تامل بیشتری کنید.




ارسال توسط شایان

ماشین چهره‌خوان می‌تواند بگوید شادید یا حوصله‌تان سر رفته

Posted: 23 Aug 2013 05:29 AM PDT

کسی هست که بتواند شما را مثل یک کتاب بخواند؟ اگر پاسختان مثبت است توصیه ما به شما این است که بیخیال استفاده از وب‌کم‌های نسل آینده شوید، چرا که گونه جدیدی از فناوری توسعه یافته و در حال آزمایش است، که گفته می‌شود قادر است بر اساس حالات چهره‌تان بگوید خوشحالید، غمگین هستید، حوصله‌تان سر رفته و یا مشتاقید.

face-boredom.jpg

با این فناوری خاص، شرکت‌ها قادر خواهند بود عکس‌العمل شما را در مورد تبلیغات آنلاین بررسی کرده و از این طریق اطلاعات مختصری به دست آورند.

این شکل از ردیابی بیومتریک برای ثبت حالات چهره افراد بر یک وب‌کم استاندارد متکی است، البته پیش از پردازش حالات چهره و ارسال نتایج به آن شرکت‌ها از شما کسب اجازه خواهد شد. این فناوری در حال حاضر مشغول بررسی این موضوع است که عکس‌العمل داوطلبین نسبت به کمپین‌های تبلیغاتی پرهزینه چیست تا بدین ترتیب بتوانند درست پیش از عرضه آن تغییرات لازم دقیقه نودی را اعمال نمایند. حتی BBC برای برنامه You & Your رادیو ۴ یک آزمایش غیر رسمی با شرکت توسعه‌دهنده این فناوری؛ Realeyes انجام داده و احساسات ۱۵۰ نفر از شنوندگان این رادیو را بررسی نموده و به نتایج جالبی رسیده است. موضوع این است که آیا الگوریتمی که احساسات فرد را تفسیر می‌کند در بلند‌مدت نیز جواب خواهد داد؟




ارسال توسط شایان

شرکت هوآوی در پس فناوری فیلتر محتوای غیر اخلاقی بریتانیا

بریتانیا برای محدود کردن دسترسی به محتوای غیراخلاقی با حاشیه غیرمنتظره دیگری مواجه شده است. شرکت Huawei چین به عنوان یکی از شرکت‌های دخیل به جاسوسی در بسیاری از کشورها متهم شده است. حتی وقتی دنبال گسترش یک فیلتر شبکه‌ ای هستید ممکن است بخواهید دنبال بهترین نوعش بروید و وقتی حرف از سانسور اینترنتی می‌ شود، چین یک سر و گردن از باقی کشورها بالاتر است.

 

هوآوی که توسط Ren Zhengfei تاسیس شده است و کسب و کار خود را در ارتش چین آغاز کرد،Homesafe را که یک فیلتر است به سرویس دهنده اینترنت بریتانیا یعنی TalkTalk ارائه کرد. دیوید کمرون انگلیسی در هفته جاری هنگام اعلام برنامه‌های بحث‌برانگیز درباره فیلتر اینترنت از طریق سرویس دهندگان اینترنت، از این فیلتر به خوبی یاد کرد. با این حال حضور این فیلتر به این معناست که این کارمندان هوآوی هستند که تصمیم می‌گیرند چه سایت‌هایی توسط فیلتر مسدود شود، نه کارمندان TalkTalk.

برنامه دولت بریتانیا که شامل دادن امکان انتخاب به کاربران اینترنت برای برگزیدن تنظیمات غیر خانوادگی (که نمایش هر چیزی شامل محتوای غیر اخلاقی، ترسناک و ...) است، از سوی برخی افراد بلا‌استفاده و بی‌معنی تلقی می‌شود.

سال گذشته، در گزارش کنگره‌ای در ایالات متحده از هوآوی در کنار تعداد دیگری از شرکت‌های چینی به عنوان یک تهدید امنیتی نام برده شده بود. پس از مدتی نام هوآوی توسط کاخ سفید از این گزارش پاک شد. این شرکت در حال حاضر هم ارتباطاتی با بریتانیا دارد: سال گذشته در خلال گلایه‌های هوآوی از آن کنگره، این شرکت اعلام کرده بود ۲ میلیارد دلار در بریتانیا سرمایه‌گذاری کرده و ۷۰۰ فرصت شغلی ایجاد کرده و برای گسترش تکنولوژی 5G نیز هزینه کرده است.




ارسال توسط شایان

آی بی ام به یک معماری محاسباتی بر پایه مغز انسان دست یافت

هر از چند گاهی خبری از دنیای رایانشگرها و نزدیک شدن مغز رایانه ها به مغز انسان منتشر می شود، و در بسیاری از این خبرهانام شرکت معظم آی بی ام به چشم می خورد. این بار هم دانشمندان آی بی ام از یک معماری رایانشی جدید پرده برداری کرده اند که بر پایه مغز انسان صورت گرفته است.

مرکز تحقیقات این شرکت دیروز اعلام کرد که اکوسیستم نرم افزار جدید آنها به هدف برنامه ریزی تراشه های سیلیکونی، ساخته شده و معماری آن مستقیماً متاثر از اندازه و عملکرد مغز می باشد. البته بحث مصرف انرژی هم در نظر گرفته شده و هر عملیات با حداقل توان انجام می گیرد.
 
شرکت آی بی ام امیدوار است که این دستاورد منجر به نسل بعدی اپلیکیشن ها شود. این اپ ها خواهند توانست هرآنچه مغز قادر به ادراک، شناخت و عمل به آنهاست را منعکس کنند. بیش از حد تخیلی به نظر می رسد، ولی اگر تاریخ علم را مطالعه کرده باشید همه آن چیزهایی که امروزه کاملاً بدیهی هستند روزی فقط می شد آنها را خیال کرد.
 
محقق و مدیر ارشد آی بی ام، آقای Dharmendra Modha در این باره گفت: «ما داریم روی ایجاد یک فورترن برای تراشه های نروسیناپسی کار می کنیم» وی افزود: «با تکامل رایانه های امروزی، این دستاورد ظرفیت فناورانه جدیدی در اختیار ما قرار می دهد تا در برنامه نویسی و سامانه های آموزشی نوین استفاده کنیم»
 
همچنین آنها به پارامتری برای عصب ها دست یافته اند که قابل اندازه گیری به صورت دیجیتال است و به آن «واحد پردازش اطلاعات بنیادی در رایانش شبه مغزی» می گویند. این مدل، از گستره وسیعی از کارکردها، کدها و محاسبات عصبی اتفاقی و قطعی پشتیبانی می کند.
 
هدف بلند مدت IBM این است که یک سیستم تراشه رایانه ای بسازد که متشکل از ده میلیارد عصب و صد تریلیون سیناپس باشد. در این هدف گذاری مشخص شده که این سیستم نباید بیش از یک کیلو وات توان مصرف کند.
 
دنیای پژوهشگران مغز دیجیتال بی انتها و پر هیجان است. اگر شما یک فیلسوف علم بودید چه نظری درباره وقایع پیش رو در این شاخه مهم و تاثیرگذار داشتید؟



ارسال توسط شایان