ماشین چهرهخوان میتواند بگوید شادید یا حوصلهتان سر رفته
Posted: 23 Aug 2013 05:29 AM PDT
کسی هست که بتواند شما را مثل یک کتاب بخواند؟ اگر پاسختان مثبت است توصیه ما به شما این است که بیخیال استفاده از وبکمهای نسل آینده شوید، چرا که گونه جدیدی از فناوری توسعه یافته و در حال آزمایش است، که گفته میشود قادر است بر اساس حالات چهرهتان بگوید خوشحالید، غمگین هستید، حوصلهتان سر رفته و یا مشتاقید.
با این فناوری خاص، شرکتها قادر خواهند بود عکسالعمل شما را در مورد تبلیغات آنلاین بررسی کرده و از این طریق اطلاعات مختصری به دست آورند.
این شکل از ردیابی بیومتریک برای ثبت حالات چهره افراد بر یک وبکم استاندارد متکی است، البته پیش از پردازش حالات چهره و ارسال نتایج به آن شرکتها از شما کسب اجازه خواهد شد. این فناوری در حال حاضر مشغول بررسی این موضوع است که عکسالعمل داوطلبین نسبت به کمپینهای تبلیغاتی پرهزینه چیست تا بدین ترتیب بتوانند درست پیش از عرضه آن تغییرات لازم دقیقه نودی را اعمال نمایند. حتی BBC برای برنامه You & Your رادیو ۴ یک آزمایش غیر رسمی با شرکت توسعهدهنده این فناوری؛ Realeyes انجام داده و احساسات ۱۵۰ نفر از شنوندگان این رادیو را بررسی نموده و به نتایج جالبی رسیده است. موضوع این است که آیا الگوریتمی که احساسات فرد را تفسیر میکند در بلندمدت نیز جواب خواهد داد؟
شرکت هوآوی در پس فناوری فیلتر محتوای غیر اخلاقی بریتانیا
بریتانیا برای محدود کردن دسترسی به محتوای غیراخلاقی با حاشیه غیرمنتظره دیگری مواجه شده است. شرکت Huawei چین به عنوان یکی از شرکتهای دخیل به جاسوسی در بسیاری از کشورها متهم شده است. حتی وقتی دنبال گسترش یک فیلتر شبکه ای هستید ممکن است بخواهید دنبال بهترین نوعش بروید و وقتی حرف از سانسور اینترنتی می شود، چین یک سر و گردن از باقی کشورها بالاتر است.
هوآوی که توسط Ren Zhengfei تاسیس شده است و کسب و کار خود را در ارتش چین آغاز کرد،Homesafe را که یک فیلتر است به سرویس دهنده اینترنت بریتانیا یعنی TalkTalk ارائه کرد. دیوید کمرون انگلیسی در هفته جاری هنگام اعلام برنامههای بحثبرانگیز درباره فیلتر اینترنت از طریق سرویس دهندگان اینترنت، از این فیلتر به خوبی یاد کرد. با این حال حضور این فیلتر به این معناست که این کارمندان هوآوی هستند که تصمیم میگیرند چه سایتهایی توسط فیلتر مسدود شود، نه کارمندان TalkTalk.
برنامه دولت بریتانیا که شامل دادن امکان انتخاب به کاربران اینترنت برای برگزیدن تنظیمات غیر خانوادگی (که نمایش هر چیزی شامل محتوای غیر اخلاقی، ترسناک و ...) است، از سوی برخی افراد بلااستفاده و بیمعنی تلقی میشود.
سال گذشته، در گزارش کنگرهای در ایالات متحده از هوآوی در کنار تعداد دیگری از شرکتهای چینی به عنوان یک تهدید امنیتی نام برده شده بود. پس از مدتی نام هوآوی توسط کاخ سفید از این گزارش پاک شد. این شرکت در حال حاضر هم ارتباطاتی با بریتانیا دارد: سال گذشته در خلال گلایههای هوآوی از آن کنگره، این شرکت اعلام کرده بود ۲ میلیارد دلار در بریتانیا سرمایهگذاری کرده و ۷۰۰ فرصت شغلی ایجاد کرده و برای گسترش تکنولوژی 5G نیز هزینه کرده است.
آی بی ام به یک معماری محاسباتی بر پایه مغز انسان دست یافت
هر از چند گاهی خبری از دنیای رایانشگرها و نزدیک شدن مغز رایانه ها به مغز انسان منتشر می شود، و در بسیاری از این خبرهانام شرکت معظم آی بی ام به چشم می خورد. این بار هم دانشمندان آی بی ام از یک معماری رایانشی جدید پرده برداری کرده اند که بر پایه مغز انسان صورت گرفته است.
نوع جدیدی از حافظه ساخته شد: حافظه مقاومتی٬ ۲۰ برابر سریعتر از ناند فلش
در حوزه توسعه و ساخت حافظه ها٬ هرگز کمبود آزمایش و تجربیات جدید حس نشده. اما شرکتی به نام Crossbarتوانسته به دستاوردی جدید برسد که نام آن را حافظه مقاومتی (resistive RAM) گذاشته. محصولی که می تواند ناند فلش را به سادگی پشت سر بگذارد.
شبیه سازی ۱ ثانیه از عملکرد ۱ درصد مغز انسان، نیازمند ۴۰ دقیقه وقت و ۸۳ هزار پردازنده
گروهی از دانشمندان ژاپنی و آلمانی یکی از بزرگ ترین شبیه سازی های فعالیت عصبی مغز انسان را انجام داده اند و اعداد به دست آمده٬ همزمان هم شگفت انگیز و هم تحقیر آمیز هستند.
برای شبیه سازی یک ثانیه بیولوژیک از فعالیت ۱.۷۳ میلیارد عصب که توسط ۱۰.۴ تریلیون سیناپس به یکدیگر متصل شده اند (فقط ۱ درصد از کل شبکه عصبی مغز انسان)٬ چنین سخت افزاری مورد نیاز است:
۸۲.۹۴۴ هزار پردازنده از ابر کامپیوتر K و ۱ پتابایت حافظه (به ازای هر سیناپس ۲۴ بایت حافظه).
شبیه سازی یا رایانش این ۱ ثانیه بیولوژیک در دنیای واقعی ۴۰ دقیقه از وقت یکی از قوی ترین کامپیوترهای روی زمین را گرفته. حال اگر مقیاس های زمانی با اندازه شبکه رابطه ای خطی داشته باشند (که یک اگر بزرگ است) تقریبا ۲ روز و نیم زمان لازم خواهد بود تا ۱ ثانیه از فعالیت کل مغز پردازش و شبیه سازی شود.
(کامپیوتر K واقعا بزرگ است!)
با این حال٬ محققین از کاری که موفق به انجامش شده اند٬ هیجان زده اند. مدیر پروژه آقای مارکوس دایزمن در متن منتشره برای مطبوعات چنین نوشته:
«اگر کامپیوترهایی در مقیاس پتافلاپس٬ مانند ٬K امروزه قادر به نمایش فعالیت ۱ درصد از مغز بشر هستند٬ آنگاه می توان گفت شبیه سازی فعالیت کل مغز در سطح هر عصب منفرد و سیناپس های آن٬ با کامپیوترهایی که امیدواریم در دهه آینده آماده شوند٬ می توان انجام شود.»
سیستمی که قادر به پردازش ۱ اگزا فلاپس باشد٬ ۱.۰۰۰ برابر قوی تر از کامپیوتری است که امروزه در مرز ۱ پتافلاپس عملیات های خود را انجام می دهد. با توجه به اینکه در حال حاضر قوی ترین ابر کامپیوتر دنیا توانی معادل ۱۰.۵۱ پتافلاپس دارد٬ رسیدن به مرز اگزا فلاپس در دهه آینده به نظر ممکن می رسد.
جالب اینجا است که این آزمایش بزرگ در اصل یک تست برای نرم افزار اوپن سورس NEST بوده که شبیه ساز مورد استفاده در این برنامه پژوهشی به شمار می رود. محققین برای کار روی بیماری های خاص و پروژه هایی مثل پروژه مغز انسان در اروپا و مشابه های آن٬ نیازمند دقیق سازی NEST هستند.
دریافتن شگفتی های مغز انسان موضوع پژوهش هایی توسط شرکت های بزرگ نظیر IBM نیز بوده و بشر دارد برای شناخت و درک بهتر مغز خود٬ حتی چیپ هایی برای تقلید از آن درست می کند. شما چقدر به توانایی های مغز انسان اندیشیده اید؟