دانستنی های جالب علمی , تکنولوژی روز
با سایت دانستنی ها لذت داشتن اطلاعات روز دنیا و تکنولوژِی را تجربه کنید

شبیه سازی ۱ ثانیه از عملکرد ۱ درصد مغز انسان، نیازمند ۴۰ دقیقه وقت و ۸۳ هزار پردازنده

گروهی از دانشمندان ژاپنی و آلمانی یکی از بزرگ ترین شبیه سازی های فعالیت عصبی مغز انسان را انجام داده اند و اعداد به دست آمده٬ همزمان هم شگفت انگیز و هم تحقیر آمیز هستند.

برای شبیه سازی یک ثانیه بیولوژیک از فعالیت ۱.۷۳ میلیارد عصب که توسط ۱۰.۴ تریلیون سیناپس به یکدیگر متصل شده اند (فقط ۱ درصد از کل شبکه عصبی مغز انسان)٬ چنین سخت افزاری مورد نیاز است:

۸۲.۹۴۴ هزار پردازنده از ابر کامپیوتر K و ۱ پتابایت حافظه (به ازای هر سیناپس ۲۴ بایت حافظه).

شبیه سازی یا رایانش این ۱ ثانیه بیولوژیک در دنیای واقعی ۴۰ دقیقه از وقت یکی از قوی ترین کامپیوترهای روی زمین را گرفته. حال  اگر مقیاس های زمانی با اندازه شبکه رابطه ای خطی داشته باشند (که یک اگر بزرگ است) تقریبا ۲ روز و نیم زمان لازم خواهد بود تا ۱ ثانیه از فعالیت کل مغز پردازش و شبیه سازی شود.

 

 ابر کامپیوتر ها

(کامپیوتر K واقعا بزرگ است!)

با این حال٬ محققین از کاری که موفق به انجامش شده اند٬ هیجان زده اند. مدیر پروژه آقای مارکوس دایزمن در متن منتشره برای مطبوعات چنین نوشته:

«اگر کامپیوترهایی در مقیاس پتافلاپس٬ مانند ٬K امروزه قادر به نمایش فعالیت ۱ درصد از مغز بشر هستند٬ آنگاه می توان گفت شبیه سازی فعالیت کل مغز در سطح هر عصب منفرد و سیناپس های آن٬ با کامپیوترهایی که امیدواریم در دهه آینده آماده شوند٬ می توان انجام شود.»

سیستمی که قادر به پردازش ۱ اگزا فلاپس باشد٬ ۱.۰۰۰ برابر قوی تر از کامپیوتری است که امروزه در مرز ۱ پتافلاپس عملیات های خود را انجام می دهد. با توجه به اینکه در حال حاضر قوی ترین ابر کامپیوتر دنیا توانی معادل ۱۰.۵۱ پتافلاپس دارد٬ رسیدن به مرز اگزا فلاپس در دهه آینده به نظر ممکن می رسد.

جالب اینجا است که این آزمایش بزرگ در اصل یک تست برای نرم افزار اوپن سورس NEST بوده که شبیه ساز مورد استفاده در این برنامه پژوهشی به شمار می رود. محققین برای کار روی بیماری های خاص و پروژه هایی مثل پروژه مغز انسان در اروپا و مشابه های آن٬ نیازمند دقیق سازی NEST هستند.

دریافتن شگفتی های مغز انسان موضوع پژوهش هایی توسط شرکت های بزرگ نظیر IBM نیز بوده و بشر دارد برای شناخت و درک بهتر مغز خود٬ حتی چیپ هایی برای تقلید از آن درست می کند. شما چقدر به توانایی های مغز انسان اندیشیده اید؟




ارسال توسط شایان

۸ مهارت‌ لازم برای یک استاد دانشگاه و یک دانشجوی امروزی در حوزه اینترنت و کامپیوتر

 


محیط و ابزار دانشگاهی سالهاست که در حال تغییر است. این تغییرات نیز حاصل استفاده از ابزارهای جدیدی همچون کامپیوتر و اینترنت است. به نظر بنده استفاده از این ابزارها برای هر استاد و دانشجویی ضروری است و باید اساتید و دانشجویان محترم با روش صحیح استفاده از ایت ابزارها و همچنین با موارد کاربرد آنها آشنا شوند. در این نوشته سعی خواهم کرد ابزارها و تکنیک‌هایی را که فکر می‌کنم قشر علمی کشور حتما باید با آنها آشنا باشند را معرفی کنم. 

۱. ایمیل باید موضوع داشته باشد.

هر روز تعداد بسیار زیادی ایمیل دریافت می‌کنیم و این ابزار تبدیل به یکی از مهمترین ابزارهای ارتباطی شده است. نکته‌ای که باید در ارسال ایمیل حتما رعایت شود پر کردن قسمت موضوع یا Subject ایمیل است. حتما موضوع ایمیل ارسالی را در این فیلد بنویسید تا گیرنده ساده و سریع بتواند اهمیت مطالعه آن را درک کند. در غیر اینصورت احتمال خوانده نشدن ایمیل شما به شدت افزایش خواهد یافت. کلا توصیه می‌کنم استفاده صحیح از ایمیل را فراگیرید. به همین منظور می‌توانید دوره آموزشی Gmail در ۳۸ روز را مطالعه کنید. 

۲. سرویس‌های اشتراک فایل

دانشجو و استاد باید با سرویس‌های اشتراک فایل آشنا باشد. اغلب اساتید فایلهایی در اختیار دانشجویان قرار می‌دهند که این فایلها هر ترم و در هر کلاس از طریق فلش میان همه دانشجویان جابجا می‌شود. همانطور که می‌دانید با یک بار آپلود کردن فایلها بر روی یکی از سرویس‌های اشتراک گذاری فایل مانند دارپ‌باکس، هر استاد می‌تواند هر بار تنها اقدام به اشتراک گذاری لینک فولدر به اشتراک گذاشته شده بکند.

        ۱. روشهای هوشمندانه استفاده از Drop Box

۳. انتخاب فونت مناسب

دقت کنید که در هنگام ارسال ایمیل فارسی از فونت Tahoma استفاده کنید. این فونت برای خط فارسی خوانا است. استفاده از فونت‌های دیگر نوشته شما را نامنظم و نازیبا خواهد کرد. در ضمن این فونت در تمام نرم‌افزارهای ارسال ایمیل وجود دارد و نوعی پیوستگی را در کار ایجاد می‌کند. در ساخت اسلاید‌ها هم حتما دقت کنید تا از فونت‌های زیبا و مناسب فارسی که به وفور وجود دارند استفاده کنید. 

۴. اسلاید‌های موثر بسیازید

ارائه خوب مطلب یکی از مهمترین ویژگیها برای انسان امروز است و یکی از ابزارهایی که در این راه استفاده می‌شود اسلاید است. دقت کنید که لازم نیست همه مطالب را روی یک اسلاید بنویسید فقط نکاتی را قید کنید که می‌خواهید در مورد آنها صحبت کنید البته لازم است بدانید که توصیه شده است از نوشتن لیست‌ها در اسلایدها خودداری کنید. توصیه می‌کنم حتما این مجموعه اسلاید را که روش ساخت اسلایدهای موثر است را ببینید و علاوه بر آن برای مهارت در نحوه ارائه حتما فیلهای مربوط به رونمایی از محصولات شرکت اپل توسط استیو جابز را مشاهده فرمایید. 

۵. منابع آموزشی آنلاین

برای تمام دانشجویان و اساتید لازم است که در مورد سایتهای و سرویس‌هایی که منابع با کیفیت آموزشی دارند را بشناسند. بارها در آی‌کلاب اینگونه سایت‌ها را معرفی کرده‌ایم که لیست آنها را در ادامه مشاهده می‌کنید.

۱. ۶ سایت برای یافتن مطالب ناب آموزشی بر روی اینترنت.

۲. 100 ابزار برتر آموزش الکترونیکی در سال 2012 انتخاب شدند.

 

۶. مهارت‌های جستجو

امروزه با دنیایی از اطلاعات روبرو هستیم. در مورد هر موضوعی می‌توانید مطالب بسیاری را پیدا کنید. البته باید با روشهای بهینه جستجو در وب نیز آشنا باشید. در ادامه تعدادی از مطالبی را که در این مورد در آی‌کلاب منتشر شده است را می‌خوانید.

۱. خانه ای برای ابداعات گوگل در جستجو

۲. جستجو درون کتاب های اسکن شده

۳. تلاش گوگل برای عقب نماندن از رقبا: کشف وب !!!

۴. سه تکنیک برای جستجوی بهتر در گوگل

۵. Wolfram موتور جستجوی جدید!

۶. ۹ کاربرد جالب ولف‌رم آلفا

 

۷. حساب کاربری در لینکد‌این

استفاده از رسانه‌های اجتماعی برای برقراری ارتباط با افراد دیگر در سراسر جهان یکی از مهمترین کارهایی است که می‌توان انجام داد. اما برای کارهای رسمی معمولا استفاده از لینکد‌این پیشنهاد می‌شود. با استفاده از این رسانه‌ اجتماعی می‌توانید رزومه کاملی از خود ایجاد کرده و با افراد دیگری که در حوزه علایق شما فعالیت می‌کنند ارتباط برقرار کنید. توجه کنید که محیط این رسانه به شدت جدی و کاری است. سعی کنید اطلاعات تحصیلی و کاری خود را با دقت پر کنید.

۸. وبلاگ

داشتن یک وبلاگ شخصی ساده به شدت توصیه می‌شود. وبلاگ وسیله ارتباطی بسیار خوبی است که می‌توان در آن در مورد مطالبی که تازه آموخته‌ایم و یا در مورد آنچه که مورد توجه مان قرار گرفته است بنویسیم. اگر به موضوع خاصی علاقه دارید توصیه می‌کنم در مورد آن موضوع به صورت تخصصی در وبلاگ خود بنویسید. اینکار به مرور زمان اعتبار خاصی را برای شما به ارمغان خواهد آورد. علاوه بر این وقتی در مورد چیزی که تازه فراگرفته‌اید می‌نویسید آن مطلب را بهتر فرا خواهید گرفت. اما وبلاگ خواندن هم آدابی دارد که در این نوشته به ان اشاره شده است. 




ارسال توسط شایان

کوالکام می‌گوید پردازنده‌های هشت هسته‌ای "بی‌معنی" هستند

یکی از کارشناسان Qualcomm با اشاره به تراشه‌های هشت هسته‌ای که به تازگی عرضه شده‌اند گفت پردازنده‌های هشت هسته‌ای موبایل "بی‌معنا" هستند چون مشتریان خواهان تجربه‌ای فراتر از تنها قرار دادن هسته‌ها در کنار هم هستند.

نایب رئیس کوالکاک روز جمعه در سخنانی که در رسانه‌های تایوان منتشر شد گفته است: "شما نمی‌توانید هشت تا ماشین چمن‌زنی را کنار هم قرار دهید و بعد مدعی شوید که یک فراری ۸ سیلندر دارید. چنین چیزی معنی ندارد."

وی افزود: "کوالکام بر روی ایجاد تجربه خوب برای کاربرانش متمرکز است. این موضوع  اول به مودم‌های خوب، سپس به عمر بالای باتری و بعد از آن به قیمت مناسب نیازمند است. اینکه فقط هسته‌ها را کنار هم قرار دهیم مثل این است که اسپاگتی را به سمت دیوار پرتاب کنیم و منتظر شویم ببینیم کدامشان به دیوار می‌چسبند."

این نظرات به دنبال شروع عرضه تراشه‌ای هشت هسته‌ای توسط شرکت رقیبشان MediaTek که مدعی است این تراشه از سایر تراشه‌های موجود کارآیی بهتری خواهد داشت، بیان شدند.

نایب رئیس کوالکام در پاسخ به این سوال که آیا شرکتش روزی تولید تراشه هشت هسته‌ای خودش را آغازخواهد کرد یا خیر گفت: "ما محصولات بی‌معنی تولید نمی‌کنیم."

وی گفت: "وقتی نمی‌توانید محصولی را مهندسی کنید که انتظارات مشتری را برآورده کند، شاید به سادگی به کنار هم قرار دادن هسته‌ها متوسل شوید. این روش احمقانه‌ای است و تصور من بر این است که مهندس‌ها احمق نیستند."

مدیاتک از تراشه هشت هسته‌ای‌ خود دفاع کرد

شرکت مدیاتک در پاسخ به این نظرات گفت پردازنده هشت هسته‌ای آن‌ها یکی از آخرین پیشرفت‌های شرکت در فناوری و نوآوری بوده است. این شرکت مدعی است در مقایسه با رقبای خود وابستگی نزدیک‌تری با بازار دارد و در نتیجه پردارنده‌هایی تولید می‌کند که نیازهای مشتریان را برآورده می‌سازد.

مدیا‌تک در ایمیلی اظهار کرد: "این تراشه قابلیت‌های چندعملکردی را بالا برده و همزمان تجربه استفاده از اپلیکیشن‌ها را به نحو فوق‌العاده‌ای بهبود می‌بخشد."

بنا بر گفته‌های مدیاتک پردازنده هشت هسته‌ای این شرکت در سه ماهه چهارم سال جاری در دسترس عموم خواهد بود. این پردازنده با پردازنده‌های هشت هسته‌ای موجود در بازار متفاوت است و دلیل این تفاوت نیز این است که می‌تواند به‌طور همزمان از هر هشت هسته خود استفاده کند. شرکت مدعی است این قابلیت باعث می‌شود مصرف باتری این تراشه کاهش یافته و ثباتش در پردازش اپلیکیشن‌ها بهبود یابد.

کوالکام در گذشته در سخنانش برای دفاع از محصولات خود در مقابل تراشه‌های رقبا به داشتن هسته‌های بیشتر می‌بالید.

هم کوالکام و هم مدیا‌تک برای به دست گرفتن بخش اعظم بازار تراشه برای تلفن‌های هوشمند و تبلت‌ها در رقابت هستند و در این راه، تراشه‌های جدیدی را به بازار عرضه می‌کنند. کوالکام به خاطر تراشه اسنپ دراگون که روی HTC One، Samsung Galaxt S4 و نکسوس ۷ جدید، تبلت گوگل و ایسوس قرار دارد بر اسب موفقیت سوار است.

 

تراشه‌های مدیاتک توسط شرکت‌‌های زیادی مثل ایسر، لنوو و یک سازنده تلفن هوشمند چینی با نام Xiaomi مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

در میان جنگ تولید پردازنده‌ای جدید، سامسونگ هم یک پردازنده هشت هسته‌ای معرفی کرده است. ماه گذشته، این شرکت از یک تراشه هشت هسته‌ای به‌روزشده با سرعتی بالاتر و یک GPU بهتر رونمایی کرد.




ارسال توسط شایان